Vrh
 

Blog

Kako da se zabavite kao porodica u toku letnjeg raspusta- 7 zanimljivih aktivnosti za decu

Porodične avanture prave sećanja koja traju za ceo život i postoji toliko različitih načina da se zabavite zajedno: kuvanje, crtanje, izmišljanje raznih kreativnih igara koje će biti interesantne deci ali i Vama.

Vaša deca će uživati u provedenom vremenu sa Vama a kroz igru i razgovor možda i saznate nešto novo o njima.

Izdvojili smo nekoliko aktivnosti koje možete organizovati za Vaše dete i tako mu pružiti zabavu koja ne uključuje kompjuterske igrice, gledanje crtaća, i sl. „ekran“ aktivnosti.

 

Kuglanje

Kuglanje u dvorištu ili parku može biti zabavno, pogotovo kada sami pravite svoje kegle. Kako bi igra bila još interesantnija možete sami izmisliti svoja pravila. To čak i ne mora biti tradicionalna igra kuglanja. Poređajte kegle na različita mesta, obojte ih različitim bojama, podelite se u timove.

 

Senzorne torbice

Svako dete prolazi kroz fazu upoznavanja okoline putem dodira. Pravljenje senzornih torbica je sjajan način da se dete zabavi i u isto vreme stimuliše svoja čula.

Ovo je aktivnost koja donosi puno stimulacije a nije zahtevna za izradu. U torbicu možete staviti šta kod želite. Sve što Vam je potrebno jesu jedna kesa za zamrzivač, šljokice, dugmići a možete koristiti i jestivu boju kako bi torbica bila šarena i bogatija. Da bi torbica bila prijatna za dodir u nju morate sipati vodu ili još bolje ulje ili kupku. Kada sve pomešeta i zatvorite kesicu, ostaje samo da u uživate u zajedno sa decom u prijatnim vizuelnim i taktilnim osećajima

 

 

-Pravljenje perlica za masažu

Zbog čega da se zabavljaju samo ruke, kada možemo i našim  stopalima da pružimo zabavu. Bacite Vaše cipele, napunite lavor sa vodom i ubacite perlice ili klikere.  Veoma jednostavna aktivnost koja će Vašoj deci pružiti zadovoljstvo a Vašim stopalima preko potrebnu masažu.

 

Muzika iz flaše

Ne brinite, ne morate da znate da pevate ili da svirate da biste se zabavili na ovaj način. Na krajnje jednostavan način možete praviti muziku iako niste imali 5 iz Muzičke kulture . Potrebne su vam prazne flaše i malo vode. Svaku flašu napunite različitom količinom vode. Dodajte jestivu boju kako bi celo iskustvo bilo još prijatnije. Kada su flaše napunjene jednostavno duvajte u njih i bićete iznenadjeni raznolikošću tonova koje će te čuti.

 

-Film

Umesto da idete u bioskop, napravite sopstveni film. Oganizujte porodično okupljanje, sedite u krug, izmislite priču i „akcija“.

Pored toga što ste zajedno i koristite priliku da se zbližite sa svojim detetom, ovo je odličan način da stimulišete dečiju maštu. Kada gledaju filmove, celu priču i kataktere dobijaju na gotovo. Pomozite im da pokrenu svoju maštu, možda Vas i iznenade.

 

Potraga za blagom

Potraga za blagom je avantura koja je drugačija svaki put kada je oganizujete. Jednostavno mogućnosti su besrkajne.

Napravite potragu u kući ili napolju, sve može da prođe. A „blago“ može biti sve što je detetu drago. Kako biste napravili igru drugačijom, zamenite uloge. Neka deca sakrivaju a Vi tražite, dajte im malo osećaj kontrole.

 

Vodeni baloni

Po vrelim letnjim danima kada niste u mogućnosti da odete na bazen, organizujte žurku sa vodenim balonima u dvorištu ili parku. Napunite obične balone vodom i jednostavno se dobacujte sa njima, ili igrajte dobro poznatu igru iz detinjstva „Između dve vatre“. Balon će u jednom tenutku pući a Vi dobiti potrebno rashladjenje.

 

Na kraju, nije važno da li ste unutra ili napolju, na moru ili ste ostali kući, ono što je važno jeste da provedete vreme zajedno kao porodica. Kada odrastu, deca će Vam biti zahvalna.

Ne zaboravite da im svaki dan pokažete koliko su Vam važni i koliko su jedinstveni.

Kontaktirajte nas na email lingualogos@gmail.com ili putem broja telefona: 011/630-3319 065/55-222-44 062/206-216
Nema komentara
Dodajte komentar
Ime*
E-mail*
Website